horsecab-text.jpg

kulkoppling-topbanner.jpg

Hem Om oss Bokningsförfrågan Fordon Nyttigt! Kontakt SOS Hyr ut
Företaget Säkerhetskitet

Det är mycket man behöver tänka på när man ska transportera sin häst.

"Vad behöver jag ha med mig? Har jag rätt körkortsbehörighet?"

"Hur tung är hästen? Går den in eller blir det överlast?"
"Vad gör jag om något oförutusett händer på vägen?"

Det var med tanke på hästägares krav på en trygg och säker transportmöjlighet, även för den som inte har en egen transport eller kanske transporterar ytterst sällan, som vi startade uthyrningen av hästtransporter 2011.

Från 2014 erbjuder vi också uthyrning av hästlastbil - ett säkrare och mer komfortabelt sätt att resa för dig och din häst. Framför allt när du ska köra långt eller när det är vinter.

Vi har tillstånd för uthyrning av Transportstyrelsen (enligt lagen om Biluthyrning). Det gör att vi har den kunskap som krävs av myndigheterna för att du ska kunna känna dig säker när du hyr ett fordon av oss.
Dessutom är vi anslutna till Biluthyrarna Sverige, har helförsäkring för alla våra fordon (uthyrningsförsäkring), och hjälper dig självklart med last- och dragviktsfrågor samt andra frågor som kan uppstå när du transporter hästar, oavsett om det sker i en hästtransport eller hästlastbil.

För din och din hästs trygghet har du också tillgång till ett säkerhetskit, för att enklare kunna klara upp oväntade situationer.


Du är alltid välkommen att höra av dig om du undrar något!


Vi har tillstånd från Transportstyrelsen,
för uthyrning av motorfordon
Medlem - för din säkerhet
Medlem i Biluthyrarna Sverige